Nagykanizsa és környéke kirándulóhelyek

Csónakázó tó
A Nagykanizsa központjától 4,5 km távolságra kialakított mesterséges tó környékén minden évszakban találhatunk számunkra megfelelő szabadidős programot. Az ország egyik legszebb fekvésű kis tava horgászásra, vízibiciklizésre és csónakázásra is alkalmas. Télen szánkózni és korcsolyázni is lehet. A fúrótoronyból kialakított kilátóba jelenleg nem lehet felmenni, de a  környező erdő barangolásra csábítja a látogatókat.

Romlottvár
A városból indulva a szőlőhegyeken átsétálva több irányból is megközelíthető. Jelenleg csak részben feltárt, állagmegóvása nincs megoldva.

Miklósfai arborétum
A változatos domborzatú, vegyes faállományú erdőben kellemes sétautak biztosítják aktív pihenésünk feltételeit. A park felső részén pihenőház, tűzrakóhely, padok találhatók. A völgy alsó részében kis horgásztó várja a sport kedvelőit.

Sí és szánkópálya Újudvaron
A 600 m hosszú és 95 m szintkülönbségű pálya. A megyében, de a távolabbi környéken is az egyetlen sípálya. A lejtése ideális, kezdő síelők részére kellemes tanulópálya. Felvonó és melegedőház is rendelkezésre áll.

Budafai arborétum
Kellemes kikapcsolódásra, felüdülésre alkalmas hely. Az arborétum tavasztól őszig várja a kirándulókat. Bejelentkező csoportokat az év minden szakában fogadnak.

Kistolmácsi tó
Gyönyörű természeti környezetben található horgásztó, egy kijelölt részén ingyenes strandolási lehetőséggel. A falu sátrazásra alkalmas kempinget üzemeltet, ahol a gyerekek játékra, sportolásra alkalmas területet találnak.

Zalakaros - Parkerdő
Zalakaros termálfürdőjén kívül érdemes a környék erdeiben sétát tenni, ahol sétautakat, pihenőhelyeket, valamint a kilátót is találunk. Télen pedig szánkópálya várja a téli sport kedvelőit.

Balatonmagyaród - Bivalyrezervátum
A Zalakomár és Balatonmagyaród közti útról lekanyarodva juthatunk a rezervátum területére, ahol közvetlen közelről is megfigyelhetjük a bivalyokat. A Nemzeti Park belépőt kér, de cserébe nagyon érdekes kiállítási anyagot mutat be.

Galamboki halastó
Nagykanizsa és Zalakaros közötti kis faluban, gyönyörű természeti környezetben található horgásztó.